Творчість Оноре де Бальзака і проза Тараса Шевченка - Боронь, О. (Слово і Час, 2015)
У статті зроблено спробу довести обізнаність Шевченка з повістю О. де Бальзака “П’єретта”.
Розглянуто обставини та параметри можливого ознайомлення поета з переробкою повісті
французького письменника “Метр Корнеліус”. This article is an attempt at proving that Shevchenko was familiar with Honoré de Balzac’s story
“Pierrette”. The author also traces the circumstances and conditions of the poet’s possible acquaintance
with the revised version of Balzac’s story “Maître Cornélius”. В статье предпринята попытка доказать
осведомленность Шевченко с повестью О. де Бальзака
“Пьеретта”. Рассмотрены обстоятельства и параметры
возможного ознакомления поэта с переделкой повести
французского писателя “Мэтр Корнелиус”.