Тарас Шевченко в "Indtryk fra Rusland" Ґеорґа Брандеса - Ожоган, Л. (Слово і Час, 2015)
У статті досліджено роль відомого данського критика, літературознавця, громадського діяча,
політика другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Ґеорґа Брандеса в популяризації творчості
геніального українського поета Тараса Шевченка в європейському культурному просторі.
З'ясовано особливості інтерпретації поетичного доробку автора “Кобзаря” у книзі спостережень
і роздумів Брандеса “Indtryk fra Rusland”. The paper deals with the role of Georg Brandes, a notable Danish critic, literary scholar, public leader
and politician of the 2nd half of the 19th and the beginning of the 20th century, in the popularization of
a great Ukrainian poet Taras Shevchenko and his oeuvre ’s in European cultural area. The author
defines the main interpretation trends in studying of Shevchenko’s poetic works typical of Brandes’
book of observations and reflections “Indtryk fra Rusland”. В статье исследована роль известного датского критика,
литературоведа, общественного деятеля, политика
второй половины ХІХ – начала ХХ ст. Георга Брандеса в
популяризации творчества гениального украинского поэта
Тараса Шевченко в европейском культурном пространстве.
Определены особенности интерпретации поэзии автора
“Кобзаря” в книге наблюдений и размышлений Брандеса
“Indtryk fra Rusland”.