Жіноча література: чи справді "рожева"? - Герасименко, Н. (Слово і Час, 2015)
Стаття присвячена особливостям українського “жіночого роману”. Розглянута проблема
його літературознавчого визначення, окреслена історія розвитку жанру. На основі конкретних
прикладів – творів українських письменниць – визначені головні ознаки “жіночого роману”.
Проаналізовані зразки так званого “фемінного” піджанру сучасної прози. The article deals with the peculiarities of Ukrainian women’s novel, analyzes the issue of its literary
defi nitions, and outlines the history of this genre. Basing on the works of Ukrainian women writers, the
author singles out the key features of women’s novel. The paper also pays attention to the examples
of the so-called ‘feminine’ subgenre of contemporary prose. Статья посвящена особенностям украинского
“женского романа”. Рассмотрена проблема его
литературоведческого определения, а также история
развития жанра. На конкретных примерах, произведениях
украинских писательниц, описаны характерные черты
“женского романа”. Проанализированы образцы так
называемого “феминного” поджанра современной прозы.