Blockchain as a service for medical records - Petrenko, A.; Kyslyi, R.; Pysmennyi, I. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2017)
Storing and sharing healthcare data is challenging. Despite different data types that can be used on different platforms, also there is a question of security of gathered data. Storing data in a traditional way may cause data leak and it unavailability in critical moments. In this work we present decentralized way of storing patient data that can be used to avoid security and unavailability problems. A blockchain is a distributed and decentralized ledger that contains connected blocks of transactions. Unlike other ledger approaches, blockchain guarantees tamper proof storage of approved Зберігання та обмін медичними даними є складним завданням. Незважаючи на різні типи даних, які можуть використовуватися на різних платформах, існує питання про безпеку зібраних даних. Зберігання даних традиційним способом може призвести до витоку даних та їх недоступності в критичні моменти. Подано децентралізований спосіб зберігання даних пацієнта, який може бути використаний для уникнення проблем із безпекою та недоступністю, блокчейн — розподілений та децентралізований облік, який містить зв'язані блоки транзакцій. На відміну від інших підходів до організації обліку блокчейн гарантує захист пам'яті схвалених операцій. Сохранение и обмен данными в области здравоохранения является сложной задачей. Несмотря на различные типы данных, которые могут использоваться на разных платформах, возникает вопрос безопасности собранных данных. Хранение данных традиционным способом может привести к утечке данных и их недоступности в критические моменты. Представлен децентрализованный способ хранения данных пациента, которые могут использоваться для предотвращения проблем с безопасностью и недоступностью, блокчейн — распределенный и децентрализованный учет, содержащий связанные блоки транзакций. В отличие от других подходов к организации учета блокчейн гарантирует защиту памяти одобренных операций.