Интеллектуальная визуальная 3D+ полиглот-концепция программирования без языков программирования - Вельбицкий, И.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2017)
Предложена простая, интеллектуальная и математически строгая концепция программирования ориентированными графами из только горизонтальных дуг, на которых сверху и снизу записываются тексты на любых языках — русском, английском, китайском, математическом и т.д. Математический язык строго определен как часть элементарной математики, которая задает выражения и формулы для записи условий и действий на графических дугах новой концепции и выполнения их на компьютере. Запропоновано просту, інтелектуальну і математично строгу концепцію програмування орієнтованими графами з тільки горизонтальних дуг, на яких зверху і знизу записуються тексти будь-якими мовами — російською, англійською, китайською, математичною та ін. Математична мова строго визначена як частина елементарної математики, яка задає вирази і формули для запису умов і дій на графічних дугах нової концепції і виконання їх на комп’ютері. It is proposed to use a new simple, smart, and mathematically rigorous programming concept by oriented graphs consisting of only horizontal arcs, on which from above and below texts are recorded in any languages – Russian, English, Chinese, Mathematical, etc. The mathematical language is strictly defined as part of elementary mathematics (its expressions and formulas for recording conditions and actions) that can be written on the graphical arcs of the new concept and executed on the computer.