Тема натури як Божого промислу у творчості Григорія Сковороди і Климентія Зіновієва - Меркулов, М. (Слово і Час, 2015)
Стаття присвячена темі природи у творчості двох українських письменників доби бароко.
Шляхом порівняння творів Григорія Сковороди і Климентія Зіновієва автор доходить висновку
щодо спільних і відмінних рис їхніх поглядів на природу як на один з основних складників
навколишнього світу. Об'єктом дослідження стали вірші Климентія Зіновієва та байки й вірші
Григорія Сковороди. The article deals with the theme of nature in the works of two famous Ukrainian baroque writers.
The author compares the poems and fables by Hryhorii Skovoroda with the poems by Klymentii
Zinoviiv. Common and different features of their views on the nature as one of the basic elements of
the surrounding world structure are discussed in the paper. The research is based on the poems by
Klymentii Zinoviiv and poems and fables by Hryhorii Skovoroda. Статья посвящена теме природы в творчестве
двух известных украинских писателей эпохи барокко.
Путем сравнения произведений Григория Сковороды
и Климентия Зиновиева автор приходит к выводу
относительно общих и отличных черт их взглядов на
природу как на одну из основных составляющих частей
окружающего мира. Объектом исследования стали
стихотворения Климентия Зиновиева, басни и стихи
Григория Сковороды.