Роман У. Самчука "Ost": фрагменти епістолярної дискусії - Лущій, С. (Слово і Час, 2015)
У статті розглядається трилогія У. Самчука “Ost”, яка викликала бурхливі дискусії серед читачів
і критиків. Суперечки виникли навколо ідейно-світоглядних засад автора. Літературознавці
Ю. Лавріненко та П. Одарченко в листах до письменника висловили міркування щодо ідейно-тематичної спрямованості “Ost”-у. Тому у статті широко використано епістолярій У. Самчука,
Ю. Лавріненка, П. Одарченка та Ю. Шереха. The article analyzes Ulas Samchuk’s trilogy “Ost” which provoked heated debates among readers
and critics. Disputes arose around U. Samchuk’s ideological and philosophical views. J. Lawrynenko
and P. Odarchenko – the scholars who edited the novel – in the letters to the writer expressed their
views on the ideological and thematic focus of the work. Therefore, the author of the paper widely
refers to the epistolary of U. Samchuk, J. Lavrynenko, P. Odarchenko and J. Sherekh. В статье рассматривается трилогия У. Самчука
“Ost”, которая вызвала бурную дискуссию среди
читателей и критиков. Споры возникли вокруг идейно-
мировоззренческих позиций автора. Литературоведы
Ю. Лавриненко и П. Одарченко в письмах к писателю
высказали размышления по поводу идейно-
тематической направленности “Ost”-а. Поэтому в
статье широко используется эпистолярий У. Самчука,
Ю. Лавриненко, П. Одарченко и Ю. Шереха.