Дослідження процесу розчиноутворення та формування інтерметалевих сполук при механоактивації та відпалі крупнозернистих порошкових сумішей міді з алюмінієм та марганцем - Надутов, В.М.; Перекос, А.О.; Мордюк, Б.М.; Войнаш, В.З.; Єфімова, Т.В.; Залуцький, В.П.; Кабанцев, Т.Г.; Піскун, Н.О. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
Методами рентґеноструктурної аналізи та магнетометрії досліджено вплив ультразвукового оброблення (УЗО) у кульовому млині на фазово-структурні характеристики та магнетні властивості крупнозернистих порошкових сумішей (КЗПС) міді з алюмінієм і манґаном. Методами рентгеноструктурного анализа и магнитометрии исследовано влияние ультразвуковой обработки (УЗО) в шаровой мельнице на фазово-структурные характеристики и магнитные свойства крупнозернистых порошковых смесей (КЗПС) меди с алюминием и марганцем. Influence of ultrasonic treatment (UST) in ball mill on structure–phase characteristics and magnetic properties of coarse-grained powder mixtures (CGPM) of copper with aluminium and manganese is studied by X-ray analysis and magnetic methods.