Символічна реальність ліричного розповідача в поетичному циклі Івана Франка "Із книги Кааф" - Куца, Л. (Слово і Час, 2015)
У статті розглянуто сферу ліричного розповідача в поетичному циклі як цілісному ліричному
сюжеті. З'ясовано поетичний зміст метафори-символу, що визначив номінацію циклу. Розкрито
глибинні духовні засади названої форми авторської свідомості. The article deals with the sphere of the lyrical narrator in Ivan Franko’s poetic cycle viewed upon
as an integral lyrical plot. The paper also analyzes the poetic meaning of the title metaphor and lays
bare the in-depth foundations of the author’s consciousness. В статье рассмотрено сферу лирического
повествователя в поэтическом цикле как
целостном лирическом сюжете. Выяснено
поэтическое содержание метафоры-символа,
который определил номинацию цикла. Раскрыто
глубинные духовные начала названной формы
авторского сознания.