Художні особливості поетичного циклу Лазаря Барановича "Snop męki Krola bolesci Iezusa Christusa (Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)" - Руда, О. (Слово і Час, 2015)
У статті проаналізовано художні риси поетичного циклу Лазаря Барановича “Snop męki
Krola bolesci Iezusa Christusa (Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)” зі збірки “Żywoty świętych”.
Особливу увагу приділено духовним та художнім джерелам циклу, жанровим і стилістичним
особливостям. Твір детально порівнюється з літургійною драмою Йоаникія Волковича
“Розмишляння о муцѣ Христа Спасителя нашего”. The paper analyzes the poetological features of Lazar Baranowych’s poetic cycle “Snop męki
Krola bolesci Iezusa Christusa (Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)” from the collection “Żywoty
świętych”. Special attention is paid to the spiritual and artistic sources of this cycle, its genre and
stylistic peculiarities. Baranovych’s work is compared in detail with Yoanykiy Wolkowych’s liturgical
drama “Розмишляння о муцѣ Христа Спасителя нашего”. В статье анализируются художественные
черты поэтического цикла Лазаря Барановича
“Snop męki Krola bolesci Iezusa Christusa
(Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)” из
сборника “Żywoty świętych”. Особое внимание
обращено на духовные и художественные
истоки цикла, жанровые и стилистические
особенности. Произведение детально
сравнивается с литургической драмой Иоаникия
Волковича “Розмишляння о муцѣ Христа
Спасителя нашего”.