Відходи вуглезбагачення як джерело прибутку для міст старопромислових шахтарських регіонів - Кочешкова, І.М. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті акцентовано увагу на диференціації місць масового складування відходів вуглезбагачення територіально за принципом підвладності українській владі, наведено мапи такого розташування. Визначено можливі варіанти кластеризації хвостосховищ у Донецькій області. Запропоновано найбільш доцільні способи геолого-промислової оцінки ресурсів вторинного палива із відходів вуглезбагачення та їх переробки. В статье акцентировано внимание на дифференциации мест массового складирования отходов углеобогащения территориально по принципу подвластности украинской власти, приведены карты такого расположения. Определены возможные варианты кластеризации хвостохранилищ в Донецкой области. Предложены наиболее целесообразные способы геолого-промышленной оценки ресурсов вторичного топлива из отходов углеобогащения и их переработки. The article deals with the differentiation of areas for high-volume stocking of coal cleaning wastes on the ground of the territorial approach based on the principle of subordination to Ukrainian administration supported with the corresponding maps of such places. Possible variants of the tailing pits’ clustering in Donetsk Region are represented. The most expedient methods of geological and industrial assessment are proposed for by-product fuel resources due to coal cleaning wastes and their processing.