Визначення мотиваційних переваг інтелектуалізації підприємств базових галузей промисловості - Бриль, І.В. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Обґрунтовано, що за сферами впливу інтелектуалізація може бути як суспільне явище, як економічне явище, як фактор державного розвитку, інтелектуалізація праці, систем менеджменту, підприємництва, інтелектуалізація підприємства. Проаналізовано економічну діяльність машинобудівних та металургійних підприємств та доведено переваги високоінтелектуальних високооплачуваних професій у забезпеченні підвищення ефективності діяльності підприємств. Визначено мотиваційні переваги інтелектуалізації для підвищення рівня конкурентоспроможності промислових підприємств. Обосновано, что по сферам влияния интеллектуализация может быть как общественное явление, как экономическое явление, как фактор государственного развития, интеллектуализация труда, систем менеджмента, предпринимательства, интеллектуализация предприятия. Проанализирована экономическая деятельность машиностроительных и металлургических предприятий и доказаны преимущества высокоинтеллектуальных высокооплачиваемых профессий в обеспечении повышения эффективности деятельности предприятий. Определены мотивационные предпочтения интеллектуализации для повышения конкурентоспособности промышленных предприятий. It was substantiated that into spheres of influence, intellectualization can be as a social phenomenon, as an economic phenomenon, as a factor of state development, intellectualization of labor, management systems, entrepreneurship, and intellectualization of an enterprise. The economic activity of machine-building enterprises and steelworks was analyzed. In enhancing of the enterprises, efficiency proved the advantages of highly intelligent high-paying professions. For improve the competitiveness of industrial enterprises elaborated proposals for ensuring the motivation preferences of intellectualization.