Трансформація моделі адміністративно-державного управління - Болотіна, Є.В.; Ширкова, А.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті розглянута концепція управління М. Вебера. Головне питання, яке обговорюється: чи є бюрократизм ідеальною моделлю адміністративно-державного управління. Як вплинула теорія Вебера на сучасне державне управління. Що є чільним фактором в управлінні: особистість, наділена владою, або установки в суспільстві законів. Порівняння теорії Old Public Management з New Public Management та Good Governance. Який вид управління переважає в України. Аналіз оптимальної моделі публічного адміністрування в умовах реформування державного управління в України. В статье рассмотрена концепция управления М. Вебера. Главный вопрос, который обсуждается: является ли бюрократизм идеальной моделью административно-государственного управления. Как повлияла теория Вебера на современное государственное управление. Что является главенствующим фактором в управлении: личность, наделенная властью, или установленные в обществе законы. Сравнение теории Old Public Management с New Public Management и Good Governance. Какой вид государственного управления преобладает на территории Украины. Анализ оптимальной модели публичного администрирования в условиях реформирования государственного управления в Украине. The article discusses the concept of management M. Weber. The main question that is being discussed is whether bureaucracy is an ideal model of administrative-state management. How did Weber’s theory influence modern governance? What is the dominant factor in the management: the person endowed with power, or the installation of laws in society. There are comparing the theory Old Public Management of red tape with the New Government and Good Governance in this article. What kind of control prevails in the territory of the Ukraine. Analyze optimally of the public administration in the conditions of the Reform of the state administration in Ukraine.