Кристалічна структура сполук R5Pd2In4 (R = Y, Tb, Dy, Ho, Er, Tm, Lu) - Сойка, Л.Д.; Дашкевич, М.; Белан, Б.Д.; Маняко, M.Б.; Давидов, В.М.; Аксельруд, Л.Г.; Каличак, Я.М. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Сполуки рідкісноземельних металів з паладієм та індієм R5Pd2In4 отримано сплавлянням чистих металів у дуговій печі в атмосфері аргону. Кристалічну структуру сполуки Y5Pd2In4 визначено з монокристальних даних (пр.гр. Pbam, a=17.990(5), b=7.974(2), c=3.6112(9) Å, Z=2, RI=0.0434, wR2=0.0742, 461 значень F2) і належить до структурного типу Lu5Ni2In4. Ізоструктурні сполуки знайденo з R=Tb, Dy, Ho, Er, Tm, Lu. Їх кристалічну структуру визначено методом порошку. Соединения редкоземельных металлов с палладием и индием R5Pd2In4 получены плавкой чистых металлов в дуговой печи в атмосфере аргона. Кристаллическая структура соединения Y5Pd2In4 определена из монокристаллических данных (пр. гр. Pbam, a=17.990(5), b=7.974(2), c=3.6112(9) Å, Z=2, RI=0.0434, wR2=0.0742, 461 значений F2) и принадлежит к структурному типу Lu5Ni2In4. Изоструктурные соединения найдены с R=Tb, Dy, Ho, Er, Tm, Lu. Их структура определена методом порошка. The rare earth-palladium-indium compounds R5Pd2In4 were prepared by arc-melting of pure metals under an argon atmosphere. Crystal structure of Y5Pd2In4 was refined from X-ray single crystal diffractometer data (space group Pbam, a=17.990(5), b=7.974(2), c=3.6112(9) Å, Z =2, RI=0.0434, wR2=0.0742, 461 F2 value) and belong to Lu5Ni2In4 structure type. Isostructural compounds were found with R=Tb, Dy, Ho, Er, Tm, Lu and their crystal structure was determined from X-ray powder data.