Особливості експорту агропромислової продукції в Україні та Придніпровському регіоні - Осадча, Н.В.; Ляшенко, В.І.; Галясовська, О.В.; Дзюба, С.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті проаналізовано проблеми та перспективи розвитку експорту агропромислової продукції. В Україні спостерігається тенденція збільшення експорту даного виду продукції до країн ЄС, Африки та Азії, зокрема експорту м’яса птиці. Однак в імпорті спостерігаються позиції переробленого нашого експорту. Виникає необхідність збільшення експорту переробленої сировини. В статье проанализированы проблемы и перспективы развития экспорта агропромышленной продукции. В Украине существует тенденция увеличения экспорта данного вида продукции в страны ЕС, Африки и Азии, в частности мяса птицы. Однако в структурных позициях импорта наблюдается украинский экспорт. Возникает необходимость увеличения экспорта переработанного сырья. The article analyzes the problems and perspectives of development of export of agro-industrial products. In Ukraine, there is a tendency to increase the export of this type of products to the EU, Africa and Asia, in particular the export of poultry meat. However, the position of our processed exports is observed in imports. There is a need to increase the export of processed raw materials.