Матеріально-технічне забезпечення агропродовольчого комплексу в контексті модернізації промисловості - Перебийніс, В.І.; Рогоза, М.Є.; Косарева, Т.В.; Перебийніс, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
Установлено, що ефективність агропродовольчого комплексу залежить від рівня його матеріально-технічного забезпечення, який визначається станом промисловості, що виробляє засоби виробництва. В останні роки спостерігається зростання імпорту і продажу сільськогосподарської техніки. Наведено порівняльну оцінку окремих видів техніки вітчизняного та іноземного виробництва. Розглянуто перспективи розвитку тракторного, сільськогосподарського та автомобільного машинобудування України у контексті його модернізації. Акцентовано увагу на концепції нової індустріальної політики (неоіндустріалізації). Установлено, что эффективность агропродовольственного комплекса зависит от уровня его материально-технического обеспечения, которое определяется состоянием промышленности, производящей средства производства. В последние годы наблюдается рост импорта и продаж сельскохозяйственной техни¬ки. Приведена сравнительная оценка отдельных видов техники отечественного и зарубежного производства. Рассмотрены перспективы развития тракторного, сельскохозяйственного и автомобильного машиностроения Украины в контексте его модернизации. Акцентировано внимание к концепции новой индустриальной политики (неоиндустриализации). It is established that efficiency of the agro-food complex depends on the level of its material and technical support determined by the state of the industry manufacturing the means of production. In recent years, there has been an increase in imports and sales of agricultural machinery. The comparative estimation of certain types of machinery produced domestically and abroad is presented. The prospects of development of tractor, agricultural and automobile engineering in Ukraine in the context of its modernization are considered. The emphasis is on the concept of a new industrial policy (neo-industrialization).