Завдання спеціалістів з обліку в забезпеченні аграрних перетворень - Саблук, П.Т. (Вісник економічної науки України, 2019)
Виконання нових функцій і завдань кожної із систем обліку, економічного аналізу та аудиту можливе при умові створення розгалуженої мережі підготовки на основі нових стандартів кваліфікованих кадрів, забезпечення спеціалістами цих професій всіх ділянок господарської діяльності, оволодіння ними основами ринкової економіки та сучасними системами обліку та аудиту, комп’ютерною технікою. Выполнение новых функций и задач каждой из систем учета, экономического анализа и аудита возможно при условии создания разветвленной сети подготовки на основе новых стандартов квалифицированных кадров, обеспечения специалистами этих профессий всех участков хозяйственной деятельности, овладение ими основами рыночной экономики и современными системами учета, компьютерной техникой. The fulfillment of new functions and tasks of each of the accounting, economic analysis and audit systems is possible provided the creation of an extensive training network based on new standards of skilled personnel, provision of specialists of these professions in all areas of economic activity, mastery of the basics of market economy and modern accounting and auditing systems, computer technology.