Інноваційні підходи до науково-методичного забезпечення оцінки соціальної безпеки в системі державного регулювання - Сидорчук, О.Г. (Вісник економічної науки України, 2019)
З метою наукового обґрунтування управлінських рішень в системі державного регулювання соціальної безпеки на основі розробленої методики виконано аналіз впливу окремих складових (матеріальний добробут, демографічна складова, зайнятість і соціально-трудові відносини, безпека здоров'я і життя, соціальний захист, соціальне виключення і девіантна поведінка, соціальне самопочуття в суспільстві) на відносну зміну інтегральної оцінки. Систематизовано чинники стримування і резерви зростання соціальної безпеки, можливості мобілізації резервів. С целью научного обоснования управленческих решений в системе государственного регулирования социальной безопасности на основе разработанной методики выполнен анализ влияния отдельных составляющих (материальное благосостояние, демографическая составляющая, занятость и социально-трудовые отношения, безопасность здоровья и жизни, социальная защита, социальное исключение и девиантное поведение, социальное самочувствие в обществе) на относительное изменение интегральной оценки. Систематизированы факторы сдерживания и резервы роста социальной безопасности, возможности мобилизации резервов. The paper analyzes the impact on the relative change in the integral assessment of social security of such components as material well-being, demographic factor, employment, social and labor relations, safety of health and life, social protection, social exclusion and deviant behavior, social well-being in society. The studies were carried out according to a specially developed methodology with the aim of scientific substantiation of management decisions in the system of state regulation of social security.