Техніка Модіано, або як вигравати мистецькі перегони - Голобородько, Я. (Слово і Час, 2015)
У статті йдеться про романи сучасного французького письменника Патріка Модіано. Його урбаністична проза міфопогізує Париж, описуючи міські пейзажі й реалії, а водночас наповнює зображений цивілізаційний простір фабульними загадками та складними колізіями персонажів. З'ясовано особливості драматичного психологізму прозаїка і кримінальних сюжетів його творів. The paper examines the novels of the modern French writer Patrick Modiano. His urban prose mythologizes Paris, describing city landscapes and realities, and at the same time filling presented space of civilization with puzzles of plot and complex collisions of characters. The features of psychological drama in his writings and specifics of criminal plots of his works have been clarified. В статье идет речь о романах современного французского писателя Патрика Модиано. Его урбанистическая проза мифологизирует Париж, описывая городские пейзажи и реалии, а также наполняет изображенный цивилизационный хронотоп фабульными загадками и сложными коллизиями персонажей. Освещены особенности драматического психологизма прозаика и криминальных сюжетов его произведений.