Партитура ритму у прозі Марка Черемшини - Горболіс, Л. (Слово і Час, 2015)
У статті на матеріалі прози Марка Черемшини різних років з'ясовано роль ритму у формуванні концептуальних ідей, гедоністичної настроєвості, енергетичної спрямованості творів письменника. Ритм новелістики письменника вибудуваний на засадах українського фольклору, що увиразнює національну самобутність доробку прозаїка. The paper focuses on the rhythm in Marko Cheremshyna’s prose of different periods. The author explains the role of rhythm in the formation of concepts, hedonistic mood, and emotional direction of the writer's work. The rhythm of Marko Cheremshyna's short stories is based on Ukrainian folklore what makes national peculiarities of the writer’s works quite evident. В статье на материале прозы Марка Черемшины разных лет исследуется роль ритма в формировании концептуальных идей, гедонистической настроенности, энергетической направленности произведений писателя. Ритм новеллистики Марка Черемшины основан на традициях украинского фольклора, подчеркивает национальную самобытность произведений украинского писателя.