"Остання із роду Болейн" Карен Харпер як квазі-біографія - Галич, О. (Слово і Час, 2015)
Квазі-біографія як літературне явище виникає у XIX ст., породивши низку часто надзвичайно талановито написаних творів, що ґрунтуються на містифікації, стилізації, створенні фальшивого життєпису героя. Автор розглядає як квазі-біографію роман американки Карен Харпер “Остання із роду Болейн”, оскільки, взявши за основу декілька фактів із життя героїні, письменниця все інше, зокрема ситуації, розмови, душевні переживання, домислює, створюючи образ, який має дуже мало від того, що дійшло до наших часів від справжньої Болейн, сестри англійської королеви Анни. Quasi-biography as a literary phenomenon appears in the 19th century, giving rise to a number of outstanding literary works based on mystification and stylization, creating false biography of a hero. The author sees the phenomenon of quasi-biography in the novel by American writer Karen Harper “The Last Boleyn” because, based on a few facts from the life of the heroine, she constructs the other entire situation in her own way. All the talks, emotional experience etc. create an image that has little in common with real Boleyn, who was a sister of the Queen Anne. Квази-биография как литературное явление появляется в XIX веке, породив череду чрезвычайно талантливо написанных произведений, которые базируются на мистификации, стилизации, создании фальшивого жизнеописания героя. Автор рассматривает как квази-биографию роман американки Карен Харпер “Последняя из рода Болейн”, поскольку, взяв за основание несколько фактов из жизни героини, писательница все остальное, в частности ситуации, разговоры, душевные переживания домысливает, создавая образ, который имеет очень мало от того, что дошло до нашего времени от настоящей Болейн, сестры английской королевы Анны.