Магнетні властивості рідин на основі поліфункціональних нанокомпозитів типу суперпарамагнетне ядро–багаторівнева оболонка - Абрамов, М.В.; Туранська, С.П.; Горбик, П.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
Наведено огляд робіт, присвячених вивченню властивостей і застосуванню нових магнетних рідин, що містять нанокомпозити типу суперпарамагнетне ядро–багаторівнева оболонка та характеризуються функціями медико-біологічних нанороботів. Тематику досліджень спрямовано на створення новітніх медичних тераностичних засобів для адресної доставки та локальної комплексної терапії, в першу чергу, для потреб онкології. Приведен обзор работ, посвященных изучению свойств и применению новых магнитных жидкостей, содержащих нанокомпозиты типа суперпарамагнитное ядро–многоуровневая оболочка и обладающих функциями медико-биологических нанороботов. Тематика исследований направлена на создание новейших медицинских тераностических средств для адресной доставки и локальной комплексной терапии, предназначенных, главным образом, для потребностей онкологии. The review of works concerning a study of properties and application of new magnetic fluids containing nanocomposites of ‘superparamagnetic core–multilevel shell’ type and characterized by functionalities of biomedical nanorobots is presented. The themes of investigations are aimed at creation of novel medical theranostic remedies for targeted delivery and local complex therapy, urgently for oncology needs.