Ближний порядок в сплавах Cr–C, электроосаждённых импульсным током - Гуливец, А.Н.; Баскевич, А.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
Методами рентгеновского анализа изучен ближний порядок в аморфных сплавах Cr–C, электроосаждённых импульсным током. Установлено, что в аморфном состоянии области сплавов с ближним порядком характеризуются упорядоченным расположением атомов, подобным ОЦК-структуре. Методами рентґенівської аналізи вивчено близький порядок в аморфних стопах Сr–C, електроосаджених імпульсним струмом. Встановлено, що в аморфному стані області стопів з близьким порядком характеризуються впорядкованим розміщенням атомів, подібним до ОЦК-структури. The methods of X-ray analysis are used for investigation of short-range ordering of amorphous Сr–C alloys electrodeposited with pulse current. As determined, the short-range ordered areas of alloys in amorphous state are characterised by the atoms’ arrangement similar to b.c.c. structure.