Вплив Si та B на структуру та корозійні властивості квазикристалічних стопів Al–Cu–Fe у розчинах солей - Сухова, О.В.; Полонський, В.А.; Устінова, К.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
У роботі досліджено структуру квазикристалічних стопів Al–Cu–Fe, леґованих Силіцієм або/та Бором, із застосуванням метод металографічної, рентґенофлюоресцентної та рентґеноструктурної аналіз. Визначено вплив леґувальних елементів на відносний вміст фаз у структурі. В работе исследована структура квазикристаллических сплавов Al–Cu–Fe, легированных кремнием или/и бором, с использованием методов металлографического, рентгенофлюоресцентного и рентгеноструктурного анализов. Определено влияние легирующих элементов на относительное содержание фаз в структуре. Structure of quasi-crystal Al–Cu–Fe alloys doped with silicon or/and boron is investigated in this work using metallographic, x-ray fluorescent and x-ray analyses. Influence of alloying elements on relative phase content of the structure is determined.