Постколоніальний синдром в українській малій прозі 90-х років ХХ століття - Даниленко, В. (Слово і Час, 2015)
У статті аналізується постколоніальний синдром в українській малій прозі 90-х рр. ХХ ст. В оповіданнях Юрія Винничука, Володимира Діброви, Богдана Жолдака, Олександра Ірванця, Ярослава Лижника, Катерини Мотрич, Василя Портяка, Василя Трубая, Анатолія Шевчука відбито несприйняття українськими авторами радянських цінностей та колоніальної дійсності. The paper analyzes the postcolonial syndrome in Ukrainian short story of the 1990s. The stories written by Yuriy Vynnychuk, Volodymyr Dibrova, Bohdan Zholdak, Oleksandr Irvanets’, Yaroslav Lyzhnyk, Kateryna Motrych, Vasyl’ Portyak, Vasyl’ Trubay, Anatoliy Shevchuk illustrate the authors’ non-acceptance of the soviet values and colonial reality. В статье анализируется постколониальный синдром в украинской малой прозе 90-х гг. ХХ в. В рассказах Юрия Винничука, Владимира Дубравы, Богдана Жолдака, Александра Ирванца, Ярослава Лыжника, Екатерины Мотрич, Василия Портяка, Василия Трубай, Анатолия Шевчука отражено неприятие украинскими авторами советских ценностей и колониальной действительности.