"Шістдесятники" в мистецтві екслібриса - Нестеренко, П. (Слово і Час, 2015)
У статті проаналізовано підтримку руху шістдесятників художниками-екслібрисистами, які через
книжкові знаки висловили свою солідарність із передовою інтелігенцією. Розглянуто вшанування
дисидентів нагородами та преміями у часи незалежної України. The essay deals with support of the intellectual movement of the 1960s by ex libris artists who
expressed their solidarity with progressive scholars and artists in their bookplates. The article also
informs about honoring dissidents with awards and prizes at the time of independent Ukraine. В статье проанализировано поддержку движения
шестидесятников художниками-экслибрисистами, которые
через книжные знаки выразили свою солидарность с передовой
интеллигенцией. Рассмотрено чествование диссидентов
наградами и премиями во времена независимой Украины.