Багатоаспектність таланту Петра Сороки - Кореновська, Л. (Слово і Час, 2015)
“Ліричний денник” під назвою “Жезл і посох” складається із трьох частин: міні-новели, у яких
зібрано біографічні фрагменти різних за фахом, віком і соціальним статусом літературних героїв
– реальних людей; літературні мемуари, що в них автор подає критично-суб’єктивну оцінку
сучасного літературного процесу в Україні; “Ненаписані вірші” репрезентують різнотематичні
поетичні твори. Стилю письменника притаманні лапідарність висловлення, скупість художніх
засобів образності, сповідальний тон, точність слова. “Lyrical diary” called “Rod and Staff” consists of three parts: mini-novels, which contain biographical
fragments of literary characters - real people with different professions, ages and social statuses;
literary memoirs, in which Soroka expresses his critical subjective assessment of contemporary
literary process in Ukraine; “Unwritten poems” that offer verses on various topics. These distinctive
features of these writings are lapidary style, discreet imagery, confessional tone, the accuracy
of speech. “Лирические дневники” под названием “Жезл
и посох” состоят из трех частей: мини-новеллы,
в которых собраны биографические фрагменты
разных по специальности, возрасту и социальному
статусу литературных героев – реальных людей;
литературные мемуары, в которых Сорока выражает
критически субъективную оценку современного
литературного процесса в Украине. “Ненаписанные
стихи” представляют разнотематические поэтические
произведения. То, что характеризует стиль
писателя, – это лапидарность выражения, скупость
художественных средств образности, исповедальный
тон, точность слова.