New revolutionary brain development technology for robots - Iashchenko, V.O. (Математичні машини і системи, 2019)
The article discusses a new direction in computerization based on a revolutionary technology for processing various types of information (video, sound, text, etc. in real time) in a single homogeneous multidimensional active associative neural-like growing structure that allows you to create an electronic brain for android robots. У статті розглядається новий напрям у комп’ютеризації, заснований на революційній технології обробки різних типів інформації (відео, звуку, тексту та ін. у реальному часі) в єдиній однорідній багатовимірній активній асоціативно-нейроподібній зростаючій структурі, що дозволяє створювати електронний мозок для роботів-андроїдів. Нова технологія заснована на новому типі нейронної мережі: багатозв’язній, багатовимірній, рецепторно-ефекторній, нейроподібній, зростаючій мережі, що функціонує за аналогією з функціонуванням нейронних структур мозку людини. В статье рассматривается новое направление в компьютеризации, основанное на революционной технологии обработки различных типов информации (видео, звука, текста и др. в реальном времени) в единой однородной многомерной активной ассоциативно-нейроподобной растущей структуре, позволяющей создавать электронный мозг для роботов-андроидов. Новая технология основана на новом типе нейронной сети: многосвязной, многомерной, рецепторно-эффекторной нейроподобной растущей сети, функционирующей по аналогии с функционированием нейронных структур мозга человека.