Використання системи WRF-Україна для прогнозування агрометеорологічних умов - Ковалець, І.В; Халченков, О.В.; Полонський, О.О. (Математичні машини і системи, 2019)
Систему метеопрогнозу WRF-Україна налаштовано для прогнозування в Україні на детальних сітках як стандартних метеорологічних параметрів, так і агрометеорологічних характеристик, таких, як температура та вологість ґрунту. Модель верифіковано на підставі даних вимірів українських та австрійських метеорологічних та агрометеорологічних станцій. Система метеопрогноза WRF-Украина настроена для прогнозирования в Украине на детальных сетках стандартных метеорологических параметров и агрометеорологических характеристик, таких, как температура и влажность почвы. Модель верифицирована на основании данных измерений украинских и австрийских метеорологических и агрометеорологических станций. Weather forecasting system WRF-Ukraine is configured for prediction in Ukraine on detailed grids of both standard meteorological parameters and agrometeorological characteristics such as soil temperature and moisture. The model is verified on the basis of measurement data of Ukrainian and Austrian meteorological and agrometeorological stations.