Інформаційна технологія зберігання та візуалізації даних гідрометеорологічного прогнозування на основі WRF-Україна - Майстренко, С.Я.; Донцов-Загреба, Т.О.; Хурцилава, К.В.; Харчук, М.І.; Грибков, С.В.; Ковалець, І.В. (Математичні машини і системи, 2019)
Запропонована інформаційна технологія зберігання та візуалізації даних гідрометеорологічного та агрометеорологічного прогнозування для сільського господарства. Крім стандартних метеорологічних параметрів, передбачається можливість зберігання та надання за запитами специфічних для даної предметної області розрахункових показників, таких, як температура і вологість ґрунту на різних глибинах та інші. Розглядається можливість інтеграції до системи вимірів мережі наземних синоптичних метеостанцій та даних радіозондування, які проводяться національними гідрометеослужбами у відповідності з вимогами Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО). Предложена информационная технология хранения и визуализации данных гидрометеорологического и агрометеорологического прогнозирования для сельского хозяйства. Помимо стандартных метеорологических параметров, предусматривается возможность хранения и предоставления по запросам специфичных для данной предметной области расчетных показателей, таких, как температура и влажность почвы на разных глубинах и другие. Рассматривается возможность интеграции в систему измерений сети наземных синоптических метеостанций и данных радиозондирования, проводимых национальными гидрометеослужбами в соответствии с требованиями ВМО. The informational technology for saving and visualizing data of the hydrometeorological and agri-meteorological forecasting for agriculture is proposed. In addition to the standard meteorological parameters, it allows to save and provide on application the calculated data which is peculiar to this subject matter, for example, temperature and humidity of soil at different depth, etc. The possibility of its integration into the measuring system of the network of the ground-based synoptic meteorological stations and also data of radiosondemeasurements conducted by the national hydrometeorological services in accordance with requirements of the World Metrological Organisation (WMO) is examined.