Електрохімічне дослідження електродів на основі 5,10,15,20-тетра-(4-метоксіфеніл)-порфірину та його комплексу з Co (II) - Джамбек, О.А.; Джамбек, О.І.; Макордей, Ф.В.; Жиліна, З.І.; Ішков, Ю.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Методом циклічної вольтамперометрії в лужному розчині досліджено електрохімічні та електрокаталітичні
властивості 5,10,15,20-тетра-(4-метоксіфеніл)-порфірину та його комплексу з кобальтом (II) у складі повітряних газодифузійних електродів. Виявлено вплив різних режимів електрохімічних досліджень на I—E-криві
в інтервалі потенціалів –0.4—0.7 В (о.р.е.). Методом циклической вольтамперометрии в щелочном растворе исследованы электрохимические и электрокаталитические свойства 5,10,15,20-тетра-(4-метоксифенил)-порфирина и его комплекса с кобальтом (II) в составе воздушных газодиффузионных электродов. Выявлено влияние различных режимов электрохимических исследований на I—E-кривые в интервале потенциалов –0.4—0.7 В (о.р.э.). Electrochemical and electrocatalytic behavior
of 5,10,15,20-tetra-(4-methoxyphenylporphyrin and
its complex with Co (II) forming part of air gas-diffusion
electrodes in alkaline solution has been researched with
cyclic voltammometry. Influence of various conditions of
electrochemical researches on the I—E-curves at interval
of potentials –0.4—0.7 V (o.m.e.) has been discovered.