Відлуння стоїчної філософії в ліриці Івана Франка - Ткачук, О. (Слово і Час, 2015)
Авторка розглядає лірику Івана Франка в аспекті вираження основних принципів стоїчних
доктрин. Основна проблема полягає у співвіднесенні Франкових поетичних розмислів із
філософськими сентенціями Сенеки, розвинутими в “Моральних листах до Луцилія”. The author investigates the motives of Franko’s lyric poetry in their relation to the basic
principles of the stoic doctrine. The main question is whether opinions expressed in Franko’s
poetry match with Seneca’s philosophical and ethical views as they are presented in “Moral letters
to Lucilius”. Автор рассматривает лирику Ивана Франко в
аспекте выражения основных принципов стоических
доктрин. Основная проблема состоит в сопоставлении
поэтических размышлений И. Франко и философских
сентенций Сенеки, сформулированных в “Нравственных
письмах к Луцилию”.