Распространение Larus michahellis J.F. Naumann and Larus cachinnans Pallas на Крымском полуострове - Цвелых, А.Н. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2016)
Анализ коллекционных материалов и визуальные наблюдения показали, что на большей части Крымского полуострова распространен не Larus cachinnans, а его вид-двойник – Larus michahellis. Larus michahellis гнездится на приморских скалах южного побережья Крыма, его поселения существуют также на западе полуострова Тарханкут и на севере Керченского полуострова. Larus cachinnans гнездится на равнинных островах у северных берегов Крымского полуострова. Согласно подсчетам количества чаек, гнездящихся на приморских скалах Крыма, численность крымской популяции Larus michahellis – около 250 пар. Аналіз колекційних матеріалів і візуальні спостереження показали, що на більшій частині Кримського півострова розповсюджений не Larus cachinnans, а його вид-двійник – Larus michahellis. Larus michahellis гніздиться на приморських скелях південного узбережжя Криму, його поселення існують також на заході півострова Тарханкут і на півночі Керченського півострова. Larus cachinnans гніздиться на рівнинних островах біля північних берегів Кримського півострова. Відповідно до підрахунків кількості чайок, що гніздяться на приморських скелях Криму, чисельність кримської популяції Larus michahellis – близько 250 пар. Reviews of the museum collections and visual observations showed that it is not Larus cachinnans which is common in most of the Crimean Peninsula, but a sibling species - Larus michahellis. The latter breeds on coastal cliffs of the southern shore of the Crimea, and its colonies can be also found in the west of the Tarkhankut Peninsula and in the north of the Kerch Peninsula. Larus cachinnans breeds on flat islands near the northern coast of the Crimean Peninsula. According to the census of nesting gulls on the coastal cliffs of the Crimea, the Crimean population of Larus michahellis equals to about 250 pairs.