Лучні кулики в басейні верхньої Прип’яті: просторове розміщення і динаміка чисельності - Струс, Ю.М.; Шидловський, І.В.; Горбань, І.М. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2018)
У статті здійснено огляд ключових ділянок гніздування лучних видів куликів: чайки (Vanellus vanellus), коловодника звичайного (Tringa totanus) і грицика великого (Limosa limosa) в межах басейну верхньої Прип’яті та її основних приток на території Західного Полісся (Волинська, Рівненська області України), а також представлені результати обліків чисельності лучних куликів за період з 1983 до 2018 рр. В статье сделан обзор ключевых участков гнездования луговых видов куликов: чибиса (Vanellus vanellus), травника (Tringa totanus) и большого веретенника (Limosa limosa) в пределах бассейна верхней Припяти и её главных притоков, на территории Западного Полесья (Волынская, Ровенская области Украины), а также представлены результаты учетов их численности за период с 1983г. по 2018г. The paper reviews key breeding sites of grassland waders: Lapwing (Vanellus vanellus), Redshank (Tringa totanus) and Black-tailed Godwit (Limosa limosa) in the basin of upper Prypiat’ river (Volyn and Rivne regions of Ukraine). Also, the census results of grassland waders on those sites since 1983 are presented.