"Нерівномірне темпо й повна випадковість" (з історії франкознавства 1880 - 1940 рр.) - Скупейко, Л. (Слово і Час, 2015)
У статті подано огляд франкознавчих досліджень, починаючи від критичних публікацій
сучасників І.Франка й завершуючи працями учених радянської доби 1940–50-х рр. ХХ ст. This essay provides an overview of I. Franko studies beginning with critical publications of Franko’s
contemporaries and finishing with works of the Soviet era scholars published in 1940s. В статье представлен обзор франковедческих
исследований, начиная от критических публикаций
современников И.Франко и завершая трудами ученых
советской эпохи 1940–50-х гг. ХХ в.