Опис Любеча 1606 р. - Пилипенко, В.; Бондар, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена замку в Любечі – важливому оборонному пункту на Дніпрі,
що дозволяв контролювати підступ до Києва та Чернігова. Його опис здійснено на
підставі ревізії польського дворянина Станіслава Мишка. Він склав інвентар замку
та міста Любеча 1606 року. Поєднання археологічних та писемних джерел дозволяє
досить точно описати фортефікації оборонного пункту.
У статті вперше друкується повний опис замку Любеча. Статья посвящена замку у Любече – важному оборонному пункту на Днепре, ко-
торый позволял контролировать подступы к Киеву и Чернигову. Его описание сделано
на основании ревизии замка польским дворянином Станиславом Мишком, сделанном
в 1606 году. Соединение археологических и письменных источников позволяет доста-
точно описать замок.
В статье впервые публикуется полное описание замка в Любече. The article is devoted to the castle in Liubech, an important defensive point on the Dnieper,
which allowed to control the roads to Kiev and Chernihiv. The description of the castle was
made according to the inspection notes by the Polish nobleman Stanislav Myshko in 1606.
The combination of archaeological and written sources allows to make an exact description
of the castle of Liubech.