Килими Чернігова другої половини ХVІІ – початку ХVІІІ століть - Адруг, А. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена килимам, які побутували в Чернігові у другій половині ХVІІ – на
початку ХVІІІ століть. Розглядаються призначення і функції цих виробів, організація,
матеріали і техніки їхнього виготовлення. Аналізуються окремі твори, пропонується реконструкція орнаментики килимів, зображених на портретах представників
козацької еліти. Статья посвящена коврам, которые бытовали в Чернигове во второй половине XVII
– начале XVIII веков. Рассматриваются назначения и функции ковров, организация,
материалы и техники их изготовления. Анализируются отдельные произведения,
предлагается реконструкция орнаментики ковров, изображенных на портретах
представителей казацкой элиты. The article is dedicated to carpets that existed in Chernigov in the second half of the
XVIIth – early XVIIIth centuries. The purposes and functions of carpets, the organization,
materials and techniques of their manufacture are considered.
Separate works are analyzed, reconstruction of ornamentation of carpets depicted on
portraits of representatives of the Cossack elite.