Моніторинг температурно-вологісного режиму П’ятницької церкви XII ст. - Михеєнко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена моніторингу температурно-вологісного режиму П’ятницької
церкви у м. Чернігові як засобу, необхідного для збереження пам’ятки. Охарактеризовано
комплекс заходів, потрібних для нормалізації мікроклімату в споруди. Статья посвящена мониторингу температурно-влажностного режима Пятницкой
церкви XII в. в г. Чернигове, который осуществляется с целью сохранения памятника.
Охарактеризовано комплекс мероприятий, с помощью которых регулируется микроклимат здания. This article deals with the monitoring of temperature and humidity conditions in St Paraskevi’s
Church in Chernihiv, which is performed in order to preserve the monument. The article also
describes a set of measures designed to control the microclimate of the building.