Торговельно-економічна діяльність Ніжинського грецького братства у ХVІІ - ХІХ ст. - Пилипенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Наукова стаття присвячена торговельно-економічній діяльності Ніжинського
грецького братства. Вивчено основні напрямки внутрішньої та зовнішньої торгівлі
ніжинських греків, асортимент їхніх товарів. Досліджено правовий статус і привілеї
грецьких купців на теренах України. Научная статья посвящена торгово-экономической деятельности Нежинского
греческого братства. Изучено основные направления внутренней и внешней торговли
нежинских греков, ассортимент вывозимых товаров. Исследованы правовой статус и
привилегии греческих купцов на территории Украины. The scientific article is devoted to trade and economic activity of the Nizhyn
Greek brotherhood. The main directions of domestic and foreign trade of the Nizhyn Greeks,
assortment of winter goods are studied. The legal status and privileges of the Greek merchants
in the territory of Ukraine are investigated.