Початок реалізації земських ініціатив з використання глини в житловому будівництві на Полтавщині (1894-1916 рр.) - Белько, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена діяльності губернського земства з розвитку глиняного вогнетривкого будівництва на Полтавщині. Розглянуті заходи органів місцевого самоврядування з розвитку цегельного й черепичного виробництва. Статья посвящена деятельности губернского земства по развитию глиняного огнеупорного строительства на Полтавщине. Рассмотрены мероприятия органов местного самоуправления по развитию кирпичного и черепичного производств. The article is devoted to the activities of the local council in the development of refractory clay construction in Poltava region. The measures of local government to develop brick and tile production are studied.