Редакція газети "Українське Полісся" в Чернігові у період німецької окупації 1941–1943 років - Дорохіна, Т.; Рябус, Л. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Досліджено основні етапи створення й функціонування однієї з впливових українських газет «Українське Полісся» під час німецької окупації Чернігова, програмні
засади діяльності редакційного колективу, а також його трагічну жертовність в ім'я
незалежності України. The main stages of creation and functioning of the Ukrainian newspaper «Ukrainskie
Polissya» are investigated. This newspaper was one of the most influential Ukrainian
newspapers during the German occupation of Chernigiv. The program principles of the
newspaper’s editorial staff are investigated.