Вміст гемоглобіна у гемолімфі Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae) як показник комплексного впливу паразитів і токсикантів - Стадниченко, А.П.; Гирин, В.К.; Шимкович, О.Д. (Гидробиологический журнал, 2016)
Досліджено вплив розчинів натрія нітрату (0,1, 1, 10, 100 мг/дм³) на вміст гемоглобіна у гемолімфі Planorbarius corneus у нормі і за зараження їх редіями Echinoparyhium aconiatum і спороцистами Tylodelphis excavata. Исследовано влияние растворов натрия нитрата (0,1, 1, 10, 100 мг/дм³) на содержание гемоглобина в гемолимфе Planorbarius corneus в норме и при заражении их редиями Echinoparyрhium aconiatum и спороцистами Tylodelphis excavata. The influence of sodium nitrate solutions (0,1, 1, 10, 100 mg/dm³) on the content of hàemoglobin in Planorbarius corneus hàemolymph in norm and under invasion with Echinoparyðhium aconiatum rediae and Tylodelphis excavata sporocysts is researched.