Багаторічна динаміка фітопланкону Денишівського водосховища (Україна) - Шелюк, Ю.С. (Гидробиологический журнал, 2016)
У роботі наведено основні закономірності динаміки фітопланктону малого водосховища на прикладі Денишівського (р. Тетерів), представлено результати дослідження таксономічного складу та кількісних показників розвитку фітопланктону в багаторічному вимірі, здійснено оцінку інтенсивності продукційно-деструкційних процесів на сучасному етапі функціонування автотрофної ланки водосховища, подано характеристику екологічного стану водосховища за індикаторними видами водоростей. В роботе приведены основные закономерности динамики фитопланктона малого водохранилища на примере Денишовского (р. Тетерев), представлены результаты исследования таксономического состава и количественных показателей развития фитопланктона в многолетнем аспекте, дана оценка интенсивности продукционно-деструкционных процессов на современном этапе функционирования автотрофного звена водохранилища, охарактеризовано экологическое состояние исследованого водного объекта по индикаторным видам водорослей. The paper deals with the major patterns of phytoplankton dynamics in a small water reservoir (case study of Denyshivske water reservoir, the Teteriv river). The findings of study of phytoplankton taxonomical composition and quantitative characteristics in long-term aspect are given. The intensity of primary production and organic matter destruction at the present stage of the reservoir autotrophic component functioning has been estimated. The ecological state of the studied water body has been assessed according to indicator species of algae.