Білковий спектр плазми крові коропа за дії хлортетрацикліну - Курбатова, І.М. (Гидробиологический журнал, 2016)
Наведено результати досліджень впливу хлортетрацикліну на фракційний склад білків плазми крові коропа. Показано, що хлортетрациклін у концентрації 1,10 мг/дм³ не впливав на склад білків, у концентрації 3,15 і 6,30 мг/дм³ знижував вміст білків з молекулярною масою 340—450 кДа і вище та сприяв появі фракцій з молекулярною масою 140—200 і 70—90 кДа. Исследовано влияние хлортетрациклина на фракционный состав плазмы крови карпа. Показано, что при короткой (три дня) экспозиции невысокая концентрация не влияла, а концентрация 3,15 і 6,30 мг/дм³ вызывала снижение содержания высокомолекулярных фракций и появление белков с молекулярной массой 140—200 и 70—90 кДа. The paper deals with effects of chlortetracycline on the fractional composition of carp plasma proteins. Chlortetracycline of concentration 1,1 mg/l had no effect, and 3,15 and 6,30 mg/l reduced content of proteins with molecular mass of 340—450 kDa and more, and promoted appearance of additional protein with molecular mass 140—200 and 70—90 kDa.