Федір-Федот (Федюшко) Любартович, князь Луцький і Володимирський, державця Сіверський - Келембет, С. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті зібрано, проаналізовано та систематизовано відомі свідчення джерел про
життя і родину князя Федора Любартовича – представника династії Гедиміновичів,
повної біографії якого на сьогодні не існує (1384 – 1408, 1431 рр.). Особливу увагу приділено недостатньо дослідженому періоду, коли Федір був «державцею» Сіверської землі. В статье собраны, проанализированы и систематизированы известные сведения
источников о жизни и семье князя Фёдора Любартовича – представителя династии
Гедиминовичей, полной биографии которого на сегодняшний день не существует (1384
– 1408, 1431 гг.). Особенное внимание уделено недостаточно исследованному периоду,
когда Фёдор был «державцей» Северской земли. The article collected, analyzed and systematized all known sources of information about
the life of Prince Theodor Lyubartovich, a member of the Gediminovich dynasty, whose full
biography does not exist today (1384 – 1408, 1431). Particular attention is paid to the insufficiently
studied period when Theodor was «the ruler» of Siver land.