Вибори до Чернігівської міської думи 1909 р. на шпальтах місцевої сатиричної періодики - Гейда, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена висвітленню виборів до складу Чернігівської міської думи у 1909 р. на шпальтах місцевих сатирично-гумористичних журналів. Зібрані матеріали дають змогу проаналізувати альтернативні погляди на керівний склад міської думи, методи політичної боротьби та політичні уподобання чернігівців тієї буремної доби. Статья посвящена освещению выборов в Черниговскую городскую думу в 1909 г. на страницах местных сатирически-юмористических журналов. Собранные материалы позволяют проанализировать альтернативные взгляды на руководящий состав городской думы, методы политической борьбы и политические предпочтения черниговцев той бурной эпохи. The article is devoted to the coverage of the elections to the Chernihiv City Duma in 1909 on the pages of local satirical and humor magazines. The collected materials give an opportunity to analyze alternative views on the leadership of the city duma, the methods of political struggle and political preferences of the Chernigiv citizens of that troubled age.