Олійний живопис (перша чверть ХІХ ст.) Спасо-Преображенського собору (ХІ ст.) у Чернігові: проблеми дослідження - Гаркуша, А. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті розглядається низка проблем, пов'язаних зі створенням, історією досліджень та реставраціями олійного стінопису (перша чверть ХІХ ст.) Спасо-Преображенського собору (ХІ ст.) у Чернігові, що виникли під час досліджень. В статье рассматривается ряд проблем, связаных с созданием, историей исследований и реставрациями масляной стенописи (первая четверть ХІХ в.) Спасо-Преображенского собора (ХІ в.) в Чернигове, возникших в ходе исследований. In the article is considered a number of problems, related with creation, history of research
and restoration of oil murals (the first quarter of the XIXth century) of cathedral of the
Transfiguration of Our Saviour (XIth century) in Chernihiv, that originated during researches.