Фенетические отношения и проблема идентификации видов широколобок р. Batrachocottus (Pisces: Cottidae) - Богданов, Б.Э. (Гидробиологический журнал, 2016)
Установлено, что рыбы четырех видов эндемичного для Байкала р. Batrachocottus образуют «цепь форм», связанных перекрываниями в изменчивости морфометрических признаков. Предложен ключ для определения видов на основе неметрических признаков. Встановлено, що риби чотирьох видів ендемічного для Байкалу р. Batrachocottus утворюють «ланцюг форм», зв’язаних перекриттями у мінливості морфометричних ознак. Запропоновано ключ для визначення видів на основі неметричних ознак. It was found that the fish of four species endemic to Baikal genus Batrachocottus form a «chain forms» related to overlaps in the variability of morphometric characters. A key to the species is proposed, on the basis of non-metric characters.