Територіальний норматив якості гідроекосистем заповідних територій - Адаменко, Я.О.; Архипова, Л.М.; Мандрик, О.М. (Гидробиологический журнал, 2016)
Наведено результати статистичної обробки даних фонового моніторингу гідрохімічних показників якості води у р. Прут в межах Карпатського національного природного парку. Встановлено залежність показників якості води від висоти місцевості та відстані від витоку річки. Запропоновано використовувати отримані статистичні формули для нормування рівня антропогенного навантаження на основну течію р. Прут, а також його приток у межах верхньої частини басейну. Приведены результаты статистической обработки данных фонового мониторинга гидрохимических показателей качества воды в реке Прут в пределах Карпатского национального природного парка. Установлена зависимость показателей качества воды от высоты местности и расстояния от истока реки. Предложено использовать полученные статистические формулы для нормирования уровня антропогенной нагрузки на основное течение р. Прут, а также ее притоков в пределах верхней части бассейна. The paper has presented the results of the statistical data of the background hydrochemical monitoring of water quality in the Prut River within the Carpathian National Nature Park. The given article deals with the regularities of water quality concentrations on the altitude and distance from the river source. It is proposed to use the statistical formula for rationing anthropogenic stress on the main level for Prut River and its tributaries within the upper part of the basin.