Development of molecular oncohematology in Ukraine - Telegeev, G.D.; Dybkov, M.V.; Dubrovska, A.N.; Miroshnichenko, D.A.; Tyutyunnykova, A.P.; Maliuta, S.S. (Вiopolymers and Cell, 2013)
Disruption of the genetic component of cells are mandatory element of malignant transformation. For the majority of blood neoplasias genetic disorders have been discovered, and they can be used for diagnosis and appropriate therapy. The data obtained by authors about the role of domains of Bcr-Abl protein (the main etiological factor in the pathogenesis of leukemia with Ph-chromosome) are presented in this review as well as approved diagnostic methods for myeloproliferative disorders and acute leukemias. Обов’язковим і характерним елементом злоякісної трансформації є порушення генетичного компонента клітини. Для більшості неоплазій системи крові генетичні порушення є відомими, що дозволяє використовувати їх для діагностики і відповідної терапії. Наведено авторські дані стосовно ролі доменів білка Bcr-Abl (головного етіологічного фактора в патогенезі лейкемій з філадельфійською хромосомою) та представлено апробовані методи діагностики мієлопроліферативних захворювань і гострих лейкемій. Обязательным и характерным элементом злокачественной трансформации являются нарушения генетического компонента клетки. Для большинства неоплазий системы крови известны генетические нарушения, что позволяет использовать их для диагностики и проведения соответствующей терапии. Приведены авторские данные о роли доменов белка Bcr-Abl (главного этиологического фактора в патогенезе лейкемий с филадельфийской хромосомой) и представлены апробированные методы диагностики миелопролиферативных заболеваний и острых лейкемий.